Så blir framtiden för Årsta Golf

Årsta golf

På Årsta Golf hittar du en modern driving range med tillhörande övningsområden och korthålsbana, mitt i stan. Men framtiden är ännu oviss för anläggningen.

Årsta Golf ligger på Årstafältet mellan Globen och Stockholmsmässan och är en av hela Stockholms mest tillgängliga och välbesökta fritidsanläggningar. Totalt har anläggningen strax söder om Södermalm cirka 140 000 besök per säsong. 

Turerna har varit många kring anläggningens vara eller icke vara i och med stadens planer på exploatering av Årstafältet – nu ser det ut som att klubben får finnas kvar till 2026, och därefter flyttas till en annan, mindre del av fältet. Mer information om detta finns hos Stockholms stad

Driving range med 79 platser

Det finns många anledningar till att Årsta Golf kallas för Stockholms bästa träningsanläggning. En av anledningarna är driving rangen. Här finns hela 79 platser där du kan finslipa dina slag. För att driving rangen ska hålla så hög kvalitet som möjligt byts både bollar och mattor ut inför varje säsong. Årsta Golf har satsat mycket på att landningsytorna ska efterlikna en riktig bana. Därför finns det tre fullstora greener med tillhörande bunkrar för att din träningsupplevelse ska bli så utmanande, rolig och realistisk som möjligt. Dessutom har du som gäst på Årsta Golf fri tillgång till övningsgreenerna och övningsbunkrarna för dig som vill öva på ditt närspel.

Boka lektion med tränaren Daniel Bäck

Är du ute efter att bli en bättre golfare? Då är Årsta Golf det perfekta valet för dig. Här anordnar nämligen golftränaren Daniel Bäck kurser och håller i privatlektioner. Här finns kurser både för dig som är helt ny inom golfen och för dig som helt enkelt vill ta nästa steg i sin utveckling. Dessutom finns det gruppkurser anpassade för barn. Vill du ha mer individanpassad träning kan du boka in dig på privatlektion á 20 eller 40 minuter.

Pay and Play på Årsta Golf

Årsta Golf har en 9-håls korthålsbana som håller hög kvalitet. Banan är rolig, varierande och passar alla typer av golfare. Att spela en runda här kostar 140 kronor för seniorer och 90 kronor för juniorer. Det här är helt enkelt en perfekt bana för dig som vill förbättra sitt spel.

Känner du att golf verkligen är den rätta sporten för dig? Då kan du bli medlem i Club Årsta Golf och spela obegränsat med rundor på korthålsbanan. Du får dessutom träna på driving rangen till lägsta pris. Ett säsongsmedlemskap kostar 1395 för seniorer och 895 för juniorer.