Här är det bästa med Älvkarleby GK – golf där Dalälven möter havet

älvkarlebyn gk

Är du ute efter en speciell golfrunda? Då väntar en upplevelse precis intill vackra Dalälven.

Älvkarleby GK ligger vackert belägen på Lugnet och är Upplands nordligaste 18-hålsbana. Här väntar en magnifik utsikt, dels över naturen men framförallt över Dalälven. Dalälven är hela 520 kilometer lång och är med det faktiskt Sveriges näst längsta älv. Den bildas av mötet mellan Västerdalälven och Österdalälven och mynnar sedan ut i Bottenhavet.

Hed- och parkbana

1987 stod niohålsbanan på Älvkarleby färdig för spel och bara några år senare byggdes den ut till en komplett 18-hålsbana. I dag är banan en kombination av hed- och parkbana och har stora ondulerade greener. Par för banan är 70. Här hittar du komplett banguide och slopetabell.

Medlemskap på Älvkarleby GK

Älvkarleby har många typer av medlemskap just för att du ska hitta något som passar dig och ditt intresse. Du kan bland annat köpa spelrätt, skaffa guldmedlemskap eller vara passiv medlem. Känner du med dig att du inte kommer spela mycket just den här säsongen går det också att skaffa ett medlemskap som täcker fem golfrundor för året. Det finns ingen medlemskö på Älvkarleby vilket gör det enkelt för dig att välja medlemskap.

Restaurang Älvan

Portarna är uppslagna och restaurang Älvan är mer än redo för golfsommaren 2023. Golfrestaurangen har öppet alla dagar och bjuder på klassisk svensk husmanskost toppat med spännande influenser från andra kök.

Ställplats och stugor

Det är något speciellt med att bo precis intill golfbanan. På Älvkarleby GK finns totalt 16 ställplatser med el där du kan parkera din husbil eller husvagn. Här får du också en fantastisk utsikt över Dalälven.

Har du inte tillgång till husvagn erbjuds också boendemöjligheter i någon av klubbens stugor. En kort wedge från första hålet ligger två mysiga 4-bäddsstugor med alla bekvämligheter du behöver.