3 tips för en lyckad golfsemester på Öland

Öland Golf

Varje sommar vallfärdar tusentals svenskar till sommarön på östkusten för lite välbehövlig semester. Här finns fina möjligheter för strandhäng, utflykter och spännande golf.

Öland har länge varit ett av Sveriges mest populära sommarresmål. Det är inte konstigt med tanke på vad ön har att erbjuda. Från Långe Jan i söder till Långe Erik i norr finns mängder med öländska pärlor att besöka. Ta en tur till det stora alvaret, besök mysiga loppisar eller häng på stranden. Det finns dessutom flera spelvärda golfbanor på ön om du känner att du vill bryta av med lite golf.

Ekerum Resort

Ekerum är en av Sveriges allra bästa golfanläggningar. Här finns två fantastiska 18-hålsbanor som bjuder på rolig och utmanande golf. Men på anläggningen, som ligger i närheten av Borgholm, finns så mycket mer att göra än att bara spela golf. 

Övernattningsmöjligheterna håller högsta klass. Du kan välja att bo på hotell, i gårdsvillan eller i stugor. Här finns också ett spa som är väl värt ett besök för lite skön avkoppling. 

Dessutom finns många andra aktiviteter att ta del av. Du kan till exempel spela padel, tennis, åka mountainbike eller gå på vandring. Här finns kort och gott allt du behöver för en fantastisk upplevelse, och dessutom får du en unik utsikt över Kalmarsund på köpet. 

Saxnäs Golfklubb

Saxnäs Golfklubb är en trevlig 18-hålsbana belägen precis vid fantastiska Kalmarsund på Öland. Banan är väldigt varierande och går i en skogs- och parkmiljö. Förutom den spelvärda banan är det omgivningen som sätter kronan på verket. 

På golfbanan kan du övernatta i de nybyggda parhusen. Varje hus har två lägenheter med alla bekvämligheter för en lyckad vistelse. Föredrar man campinglivet ligger klassiska Saxnäs camping ett stenkast från golfbanan.

Golf på Böda

Ett av de mest populära resmålen på Öland är Böda Sand. Campingen uppe på den norra delen av ön lockar mängder med besökare varje år. Stranden och havet ger nästan en känsla av att vara utomlands. Här finns också en populär 9-hålsbana med skogskaraktär. Positivt är att du inte behöver ha grönt kort för att spela här.  

Mer från Golfbanor