Så bra är Georgiens enda golfbana

| |

Det finns gott om golftokiga nationer i världen med hundratals golfbanor att välja mellan. Men i Georgien har man inte speciellt mycket valmöjligheter, här finns nämligen bara en enda golfbana. 

Här i Sverige är vi vana vid att det finns golfbanor utplacerade lite överallt i vårt avlånga land. Men det är inte alla länder som är lika bortskämda när det kommer till antalet golfbanor. I Georgien finns det till exempel bara en enda golfbana. Den före detta sovjetrepubliken ligger vid Svarta Havet, inklämd mellan Ryssland och Turkiet, . 

Landet är som sagt ingen klassisk golfnation och fick så sent som 2017 sin första, och hittills enda golfbana. Men banan i sig, som ligger strax utanför huvudstaden Tbilisi, håller väldigt hög standard. Här bjuds det på magnifika utsikter över staden och du spelar med de mäktiga Kaukasusbergen i bakgrunden. Tbilisi Hills Golf designades av golfarkitekten Lassi Pekka Tilander och har en klassisk bandesign. Banan smälter vackert in i den omgivande naturen vilket gör det här till en riktigt bra upplevelse.

Fantastisk mat och dryck

Tbilisi är värt att besöka för många fler anledningar än golfen. Den georgiska huvudstaden har fullt av mysiga kaféer och restauranger. I det georgiska köket finns många kulinariska delikatesser att testa på. På den typiska georgiska menyn hittar vi bland annat Chatjapuri som är ett ostbröd och stora dumplings som kallas för Chinkali.

Georgien är också känt för sitt vin. Landet har producerat vin sedan 8000 år tillbaka och med de skyddande dalarna och den rika tillgången till vatten från källor har landet väldigt goda förutsättningar för vinodling. Så passa på att besök en vingård och testa på några av landets utsökta viner.

Så fungerar golfresor till Georgien under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Georgien här

Det går inga direktflyg från svenska flygplatser till Georgien, men med en snabb mellanlandning kan du vara framme i Tbilisi på runt tio timmar.

Föregående

Veckans bästa tips för mental styrka på golfbanan

Här är våra favoritbanor i Blekinge

Nästa