Golf och upplevelser på resan till historiska Egypten

golf resa egypten kairo

Golfa i Egypten? På den här resan väntar fantastiska upplevelser både på och utanför banan.

Det är knappast en underdrift att påstå att Egypten har en spektakulär historia. De mäktiga pyramiderna vittnar om en av världens allra äldsta civilisationer. Än i dag finns det över 100 pyramider i Egypten och de allra flesta byggdes som gravar för faraonerna. Men nog om pyramider och faraoner – i Egypten finns även en hel del högklassiga golfanläggningar.

Kairo – en pulserande huvudstad

Här möter Europa mellanöstern. Kairo är en minst sagt levande huvudstad med över 16 miljoner invånare i storstadsområdet. Här möts du av en häftig blandning av antik och modern kultur där mängder av upplevelser väntar runt varje hörn. 

Av totalt runt 20 golfklubbar i landet ligger hälften av dem i närheten av huvudstaden. Och det är inte vilka banor som helst i den här regionen. Här finns flera toppanläggningar designade av storheter som Nick Faldo, Jack Nicklaus och Carl Litton. Några av höjdarna du bör testa, som också bjuder på riktigt bra boende, är Allegria Golf Club, Hilton Pyramids Golf och Katameya Dunes Golf.

Resa egypten golf
Hilton Pyramids Golf. Foto:Hilton

Hurghada 

Även om Kairo är huvudstaden är Hurghada Egyptens populäraste resmål för turister. Hurghada är en kuststad med fantastiska stränder och mängder med högklassiga hotell. Hit kommer man för att relaxa på stranden, dyka, åka på spännande utflykter – och spela golf såklart.

Det är ett riktigt vinterparadis med skönt klimat, bra banor och härliga vyer. El Gouna Golf, Madinat Makadi Golf och Steigenberger Golf är några av alla spelvärda banor. Men frågan är om inte höjdaren i Hurghada är Som Bay Golf.

Soma Bay ligger en dryg halvtimme med bil söder om Hurghada. Det är en liten turistort där grönskan möter öken. Golfbanan snirklar runt resorten och hela sex av hålen spelas alldeles intill Röda havets kust. I kombination med de ståtliga bergen i bakgrunden väntar en fantastisk spelupplevelse här.