VIDEO: Galna monsterputten – av olympiske simlegendaren

golf lång putt

Den förre simmaren Michael Phelps är den mest framgångsrika olympiern genom tiderna med sina 23 OS-guld. Men, amerikanen har talang även utanför bassängen.

Michael Phelps är ett minst sagt välkänt namn både i och utanför idrottsvärlden. Den amerikanske simmaren är nämligen den mest framgångsrika olympiern genom tiderna. Phelps tog världen med storm under OS i Aten när han simmade hem sex OS-guld och två OS-brons.

Under OS i Peking 2008 stod han för en ännu större bedrift när han simmade hem åtta av åtta möjliga OS-guld. Då övertog han simmaren Mark Spitz tidigare rekord som den idrottare med flest guld från ett och samma olympiska spel. Det blev två till olympiska spel för amerikanen och totalt simmade han hem imponerande 28 OS-medaljer under sin karriär.

Talang på golfbanan

Michael Phelps är dock inte bara en bra simmare, han är också en helt okej golfare. 36-åringen spelar mer än gärna en runda golf och har runt 10 i handicap. Han deltar också i en del kändis- och välgörenhetstävlingar.

Under 2012 var han med i en Pro Am-tävling i Skottland. Pro-Am är en tävling där både professionella golfare och amatörer tävlar. Då bjöd simmaren på något utöver det vanliga. 36-åringen landade kort om flaggan och hade nästan 50 meter kvar till hålet. Då stod han för det omöjliga (?) och sänkte en imponerande putt på 48,5 meter. Se den galna monsterputten nedan.