Hills GK – ett arkitektoniskt golfmästerverk

hills gk golf göteborg

Böljande kullar, storslagna höjder och rejäla golfutmaningar hittar du på Hills GK nära Göteborg.

Strax söder om Göteborg ligger en av Sveriges golfpärlor. Hills Course invigdes 2005 och fick genast stora rubriker. Dels för den avancerade och nytänkande bandesignen, men också för det imponerande detaljarbetet. 18-hålsbanan designades av Arthur Hills och Steve Forrest och senare har förre proffset Johan Edfors putsat vidare på den. Banan bjuder på häftiga vyer i härlig miljö. Den fick snabbt ett rykte om att vara oerhört utmanande, vilket har visat sig under stora tävlingar de senaste åren. Bland annat stod klubben värd för Europatourtävlingen Nordea Masters 2018 och Scandinavian Invitation 2019.

Valley Course

Nytt för 2023 är att man numera kan spela en 12-hålsrunda på Hills. Valley Course är, precis som 18-hålsbanan, designad av Arthur Hills och Steve Forrest. Den är av samma karaktär och håller också väldigt hög klass. Ett perfekt alternativ när man kanske inte har tid att spela 18 hål.

Greenfee

Vi ska vara helt ärliga, Hills Course är kanske inte det bästa alternativet för dig som just börjat spela golf. Är du däremot varm i kläderna och redo för en spännande utmaning, då är Hills ett givet val för dig. För greenfee på 18-hålsbanan ligger priset på strax över tusenlappen. Dyrt kan tyckas, men det är trots allt en av Sveriges allra bästa banor.

För spel på den nyöppnade 12-hålsbanan ligger priset på runt 500 kronor för seniorer.

Hills golfrestaurang

Efter 18 spelade hål behöver man fylla på med energi – oavsett hur det gått ute på banan. På Hills golfrestaurang får du tid att koppla av efter rundan och njuta av god vällagad mat. Det spelar ingen roll när du kommer hit, här serveras nämligen både frukost, lunch och middag. 

Restaurangen ligger i det fina klubbhuset och härifrån har du första parkett mot flera av banans hål. Perfekt läge att spana in när andra bekanta golfare bjuder på mer eller mindre lyckade inspel.