Gotska GK – skotsk karaktär på Gotland

gotska gk golfbanan

Visby GK drar till sig mest rubriker på Gotland, men det finns gott om andra bra golfbanor på “öjn”.

Gotland lockar mängder med turister varje år – det är inte svårt att förstå varför. Varje sommar flockas svenskarna till semesterön för att njuta av både händelserika och lugna dagar. Med sitt läge mitt i Östersjön tar man sig smidigt hit med färja från Nynäshamn eller Oskarshamn. Här kan man strosa längs med ringmuren i Visby, sola och bada på Fårö eller gå på rauksafari. Men självklart kan man också spela riktigt bra golf här.

Gotska GK

På ön finns totalt åtta golfbanor, varav några är Pay & Play. Bara några minuter från Visby centrum, i närheten av flygplatsen, ligger Gotska GK. Klubben grundades 1986 och var till en början en niohålsbana. Tio år senare, 1996, stod till slut 18-hålsbanan klar och man valde att döpa den till Jack Wenman-banan efter klubbens pro och medgrundare.

Jack Wenman-banan är en relativt öppen hedbana av skotsk karaktär. Här möts du av lite mindre greener och med tanke på att du har vinden nästan ständigt närvarande krävs det att du spelar lite taktiskt för att kunna bemästra banan. Spana in banguide, slopetabell och annat bra att veta här.

Greenfee

Att spela på Gotska GK är verkligen ett prisvärt alternativ när du befinner dig på Gotland. Som senior kan du faktiskt spela en 18-hålsrunda för endast 300 kronor. Detta gäller om du slår ut efter klockan 18.00, annars ligger priset på 500 kronor per runda.

Bo på Gotska GK

Med tanke på närheten till Visby finns det gott om boendealternativ både innanför och utanför murarna. Kommer du med husvagn eller husbil går det däremot utmärkt att bo på Gotska. Här finns totalt tio ställplatser i direkt anslutning till banan. Som gäst får man dessutom rabatt på ordinarie greenfee.

Tävlingar och event

Banan och klubben är under ständig utveckling och varje år anordnas roliga tävlingar och sammankomster. Bland annat anordnas flera pubkvällar under sommartid där man spelar golf och äter god mat. Dessutom spelas “Baguetten” årligen, en form av golftour som spelas varje lördag under höst, vinter och vår.