Här är världens 9 bästa golfbanor just nu

bästa golfbanorna

Att spela på de bästa golfbanorna i världen är en dröm för många golfentusiaster. Här är de 9 bästa, enligt Golf Digest, som erbjuder utmanande spel, spektakulära vyer och historiska inslag som gör varje runda minnesvärd.

Foto: Royal County Down Golf Club

1. Royal County Down Golf Club (Championship),
Newcastle, Nordirland

Med utsikt över Dundrum Bay och Mournebergen är detta en av de vackraste platserna i världen att spela golf på. Ursprungligen designad av Old Tom Morris och senare förbättrad av flera arkitekter, senast av Donald Steel. Greenerna är platta, vilket kompenserar för det ojämna landskapet och många blinda slag. Bunkrarna är imponerande och kantade av tätt gräs och ljung.

Foto: Tara Iti Golf Club

2. Tara Iti Golf Club,
Mangawhai, Nya Zeeland

Denna bana, designad av amerikanen Tom Doak, skapades från en sandig kuststräcka på Nya Zeelands Nordö. Banan är mer links-liknande än andra kustbanor i landet. Det finns mycket sand men inga bunkrar, vilket gör att spelarna kan slå vanliga slag var som helst. Hålen är inspirerade av andra berömda banor, och utsikten över Haurakigolfen är fantastisk.

Foto: Royal Dornoch Golf Club

3. Royal Dornoch Golf Club (Championship),
Skottland

Känd som en av de mest naturliga banorna i världen, uppskattad av golfare som Tom Watson och Donald Ross. Banan ligger längs Nordsjön och greenerna, designade av flera olika arkitekter, är mestadels placerade på platåer, vilket gör det svårt att rulla bollen in på green i blåsiga förhållanden.

Foto: Royal Melbourne Golf Club/William Watt

4. Royal Melbourne Golf Club (West),
Black Rock, Australien

MacKenzie’s layout passar perfekt in i sandbältets landskap med greener som speglar omgivningens topografi. Bunkrarna är tydliga och de flesta hålen är doglegs, vilket gör att vinkeln till pinnen är viktigare än avståndet. För mästerskap används också hål från East Course, som rankas på 19e plats hos Golf Digest.

Foto: Morfontaine Golf Club

5. Morfontaine Golf Club,
Frankrike

En klassisk bana norr om Paris, designad av brittiske Tom Simpson. Den liknar en hedlandsbana i Londontrakten med tallar och ljung, men är tätare och omgiven av skog. Kyle Phillips uppdaterade layouten 2004, vilket passade perfekt in i den ursprungliga designen.

Foto: Taku Miyamoto/Hirono Golf Club

6. Hirono Golf Club,
Hyogo, Japan

En av C.H. Alisons bästa designer, belägen i en kuperad tallskog. Banan har breda fairways och greener på åsar, med spektakulära bunkrar som varierar från diagonala till carry-bunkrar. Restaureringsarbete har förbättrat banans ursprungliga design och återställt förlorade tee-platser.

Foto: Muirfield

7. Muirfield,
Gullane, Skottland

Muirfield är känd för sina raka, väl definierade hål och fairways med många små gupp. Greenerna är av lagom storlek för varje inspel, och banan ändrar riktning på varje hål för att skapa olika vindförhållanden. H.S. Colts redesign från 1925 förbättrade banans layout.

Foto: Royal Portrush Golf Club

8. Royal Portrush Golf Club (Dunluce),
Nordirland

Den enda irländska banan som har varit värd för The Open. Ursprungligen designad av Old Tom Morris och omarbetad av H.S. Colt på 1930-talet. Inför 2019 års tävling lade Martin Ebert till nya hål och förbättrade layouten. Colts ursprungliga greener tillhör fortfarande banans höjdpunkter.

Foto: St. Andrews

9. St. Andrews, The Old Course,
Fife, Skottland

The Old Course är en ikonisk bana och referenspunkt för golfarkitektur. Många nya banor i världen designas antingen som svar på eller i kontrast till dess funktioner. Banan har gigantiska greener och många blinda slag, vilket ofta är föremål för debatt bland banarkitekter. De senaste stora ändringarna inför 2015 års Open Championship var kontroversiella, men resultatet blev ändå positivt.