Golfnomadens 6 favoritbanor

Golfresor

Golfnomaden och journalisten Rob Smith har spelat över 1000 golfbanor runtom i världen. Här är några av hans absoluta favoriter.

Cape Kidnappers – Nya Zeeland

Den här spektakulära banan är en av världens allra mest kända. Och har man varit här är det inte svårt att förstå varför. Fantastiska vyer kombinerat med golf i världsklass. Helt enkelt ett måste att besöka.

Casa De Campo, Teeth of the Dog – Dominikanska Republiken

Golf i paradiset, det är vad man kan likna en runda vid på Casa De Campo i Dominikanska Republiken. Det som utmärker banan är de sju hålen som hårt kramar om kustlinjen. Kort och gott en otrolig spelupplevelse.

Fancourt, Links – Sydafrika

En alldeles lysande bana som, tro det eller ej, ligger på en plats som brukade vara ett flygfält. Här möts du av variation och dramatik hela vägen. Tillsammans med Durban Country Club är detta kanske den allra bästa banan i Sydafrika.

Old Head Golf Links – Irland

Av alla banor i Storbritannien och Irland, ligger Old Head Golf Links vackrast till av alla. På en klar dag är utsikten från kanten av de höga klipporna helt oslagbar. Har du dessutom tur att komma hit en dag när det är lite vind har du chans att få till ett riktigt bra resultat på denna annars väldigt tuffa bana.

Royal Porthcawl – Wales

Royal Porthcawl är kanske den starkast lysande diamanten i Wales. Här möts du inte bara av ett eller två signaturhål, utan snarare 18 spektakulära och spännande utmaningar. Det böljande landskapet gör att du belönas med vacker havsutsikt var du än vänder dig.

Thracian Cliffs – Bulgarien

Bulgarien är knappast någon vidare känd golfdestination. Men enligt Rob Smith skulle Thracian Cliffs i Kavarna, Bulgarien, varit världskänd om den inte varit så svår att ta sig till. Först måste du flyga till Varna och sedan ta bilen en timme längs med östkusten. Sedan kommer du till slut fram till denna dolda pärla som definitivt är värd att besöka.