Fyra favoritbanor i Norge

golfbanor norge

Norge har många golfbanor sett till antalet människor som bor där. Och det finns många banor som håller hög klass. Här är fyra av våra absoluta favoritbanor i vårt kära grannland.

Holtsmark Golf

Holtsmark Golf ligger strax utanför Oslo och utsågs 2020 till Norges bästa golfbana av ansedda tidningen Golf Digest. Det är inte svårt att förstå varför banan hyllas. Den har en speciell layout som gör den varierande, utmanande och spännande. 18-hålsbanan öppnade så sent som 2005 och ligger i skogsterräng med låga åsar och djupa raviner. Detta ger varje hål sin egen speciella prägel. De 18 hålen ligger också i lä från varandra så man kan ofta få den exklusiva känslan av att man är ensam på banan.

Lofoten Links

Lofoten Links är inte bara Norges nordligaste bana, utan faktiskt hela världens nordligaste golfbana. Under sommarmånaderna kan man faktiskt spela golf här mitt i natten, då banan är belägen norr om polcirkeln. En runda golf här är inte bara en häftig spelupplevelse, det är också en helt otrolig naturupplevelse. Banna har blivit världskänd på grund av sin unika design och det unika läget. Du spelar med havet som närmsta granne och varje hål bjuder på en häftig utmaning. 

Oslo GK

Oslo Golfklubb ligger cirka 15 minuter från Oslo centrum och här bjuds du på en otrolig utsikt över sjön Bogstadvannet. Här bjuds du på hög kvalitet när det kommer till fairway, greener och utslagsplatser. 2008 genomgick banan en omfattande renovering och anses idag vara en av norra Europas allra bästa banor. Den har en unik design med långa par 3-hål, mycket vatten i spel i kombination med utmanande fairways och små med snabba greener. Dessutom bjuds du på många fina naturupplevelser längs vägen där vattenfallet på hål 12 är en riktig höjdare.

Miklagard Golf

Miklagard Golf ligger i nordöst om Oslo och är en toppbana som fått många utmärkelser för både kvaliteten och designen. Banan öppnade 2001 och hade då målet att vara en av Europas bästa golfbanor. Under 2020 stod sex nydesignade hål redo för spel vilket har höjt nivån på banan ytterligare. Namnet Miklagård är det nordiska namnet på Istanbul och alla hålen är uppkallade efter nordiska gudar och kungar. 

Mer från Resor