Så får du hela familjen att spela golf

Golf är en fantastisk familjeaktivitet. Tillsammans får ni motion, får frisk luft och framför allt umgås tillsammans. Hur gör man får att barnen ska börja spela? Vi tipsar om hur ni kommer igång. 

När ditt barn är på golfträningen får du titta, men låt tränarna göra sitt jobb. Ställ frågor, lyssna och uppmuntra, skriver Varbergs Golfklubb. Annika Sörenstam håller med. I en artikel i Svensk Golf säger hon att det är viktigt att inte lära ut för mycket teknik till barnen utan att låta instruktörerna sköta jobbet. Men att låta barnen testa sig fram själva och bara ge tips om barnet själv frågar. 

Ska barn tävla? 

Barn ska spela golf på sina egna premisser, menar Varbergs Golfklubb. Det betyder att du bara kan uppmuntra till att tävla. Men att tävla kan vara ett roligt sätt att spela golf och samtidigt träffa andra barn som spelar. Det är också en vanlig, viktig del i att vara en golfspelare. 

Ta det lugnt

Barnen ska inte behöva stressa, utan gå till driving rangen när det är lite folk, säger Annika Sörenstam till Svensk Golf. Stress och press gör inte barnen mer sugna på att spela golf, utan låt barnen själva berätta när de vill spela och hur länge. Märker du att barnen är sugna på att stanna längre, så gör det. 

Njut av att spela!

Det ska vara roligt att spela golf tillsammans, menar Sörenstam. Lär barnen att inte fokusera på resultat utan snarare ha roligt och skoja. Det kommer att göra er tid på banan mycket mer harmonisk och mysig.