Nu kan du bli svensk mästare – i inomhusgolf

inomhusgolf

Simulatorgolf har växt enormt under de senaste åren i Sverige. Och nu har du chansen att bli svensk mästare i sporten.

SM-veckan är ett återkommande svenskt arrangemang där mängder mästare utses i en mängd olika olika sporter två gånger om året. När vinterveckan går av stapeln i Skövde 2023 finns flera nya sporter på schemat, däribland simulatorgolf.

”E-cycling, rullstolshandboll och simulatorgolf är några av de nya idrotterna som tillsammans med bland annat brottning, längdskidor och badminton ska göra upp om medaljerna”, skriver Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

“Golfsäsong året runt i hela Sverige”

Golfsimulatorer är ett perfekt substitut till ”riktig” golf under vinterhalvåret. De senaste åren intresset ökat enormt och det har det öppnat mängder med simulatorcenter runtom i Sverige. Och nu finns alltså chansen att bli svensk mästare i sporten. 

– Vi jobbar sedan en tid tillbaka brett även med golf i simulatormiljö. Att vi nu introducerar mästerskap och syns tillsammans med övriga idrotter under SM-veckan gör förhoppningsvis att fler får upp ögon för att golfsäsongen numera är året runt i hela Sverige för den som vill, säger Sofia Pettersson, ansvarig för simulatorgolf på Svenska Golfförbundet..

Hon fortsätter med att beskriva förbundets roll:

– Anpassade regler och tävlingsbestämmelser är ett ansvar vi har som förbund. Vi jobbar även på att förenkla för fler att genomföra tävlingar och att tillsammans med branschorganisationen Golf & Co skapa en dialog bland simulatoraktörerna i Sverige, säger Sofia Pettersson.

Tre olika klasser i simulatorgolf

SM i simulatorgolf kommer att spelas i tre olika klasser – dam, herr och paragolf. Under december månad 2022 kommer det att arrangeras ett öppet kval där alla som vill är välkomna att försöka kvala sig in till den stora finalen i Skövde nästa år.