Efter dramatiken – de är bäst i Sverige på inomhusgolf

Sm i inomhusgolf

SM i inomhusgolf har avgjorts i Luleå – och det bjöds på stor dramatik.

SM-veckan är ett årligen återkommande evenemang som anordnas av Riksidrottsförbundet, SVT och värdstaden. Konceptet går ut på mängder av olika sporter samlas i samma stad och tävlar om SM-medaljerna. I fjol var simulatorgolf för första gången någonsin en del av SM-veckan. I år var simulatorgolfen tillbaka på schemat, som en av totalt 22 idrotter, i värdstäderna Luleå och Boden.

Storslam för Landeryd – igen

I fjolårets upplaga tog Landerydsspelaren Rasmus Rosin hem både match- och duelltävlingen. I år tog Landeryd hem båda herrklasserna igen – den här gången genom Markus Mellqvist. 

Mellqvist besegrade Anton Moström i matchfinalen efter en rejäl rysare. Mellqvist gjorde en birdie på 18:e hålet och tvingade fram särspel. Där säkrade han SM-guldet på andra särspelshålet. 

– Väldigt spännande så klart. Det var tight. Anton börjar fint men jag lyckades dra det längsta strået till slut, sa Mellqvist till SVT efter segern.

Senare under eftermiddagen följde han upp succén med att också ta hem duellfinalen mot Viktor Nordwall. 

Möttes i final två gånger

På damsidan ställdes Tilde Löfman, Sundsvalls GK, och Louise Hofgren, Kårsta GK, mot varandra i både duell- och matchfinalen. Då delade duon systerligt på gulden och fick med sig varsitt hem från Luleå. Löfman vann matchfinalen och Hofgren duellfinalen.

Hos paragolfarna blev det SM-guld till Oskar Jonsson i match och Jacob Kuylser i duellen.

Resultat simulatorgolf SM-veckan:

Herrar Match: Markus Mellqvist, Landeryds GK

Damer Match: Tilde Löfman, Sundsvalls GK

Herrar Duell: Markus Mellqvist, Landeryds GK

Damer Duell: Louise Hofgren, Kårsta GK

Paragolf Match: Oskar Jonsson, Kumla GK

Paragolf Duell: Jacob Kuylser, Troxhammars GK

Här ser du tävlingen på SVT Play