De är bäst i Sverige på inomhusgolf

inomhusgolf sm vinnare

För första gången någonsin var simulatorgolf en del av SM-veckan. När golftävlingarna avgjordes i Skövde i början av februari skrev fyra glada vinnare in sig i historieböckerna. “Det här kommer jag minnas för alltid”, säger Rasmus Rosin efter segern.

Över 100 guldmedaljer delades ut och totalt blev det 145 timmars tävlande i 16 idrotter när SM-veckan gick av stapeln i Skövde i början av februari. Och nytt på schemat för i år var alltså simulatorgolfen – inomhusgolf i folkmun – som ökat rejält i intresse de senaste åren. På SM tävlades det i tre olika klasser – dam, herr och paragolf.

Dubbla SM-guld i simulatorgolf

På herrsidan blev det storslam för Rasmus Rosin från Landeryds Golfklubb. Talangen både match- och duelltävlingen. Lika framgångsrik var Johan Kammerstad från Askersunds Golfklubb som tog hem båda paratävlingarna.

– Det var jättekul. Det var bra spel från start till mål. Båda spelade bra, Anton (Moström) satt en chip och jag sänkte ett slag och så delade vi många hål på birdie så en jätterolig match att spela. Det här kommer jag att minnas för alltid, första gången som detta mästerskap spelas och jag får ta två guld, säger Rasmus Rosin efter tävlingarna till SVT.

Publikfest i arenan

Den nya sportens intåg på SM-veckan lockade till sig storpublik i arenan. De besökande fick, förutom Rosins dubbla segrar, se Malin Spångberg från Falun Borlänge ta hem matchspelet och Ebba Olsson från Trummenäs GK säkra SM-guldet i duellspelet.

– Den bästa födelsedagspresenten på länge. Jag jättenöjd att jag tog mig hit och till kvartsfinal. Att jag skulle ta SM-guld var ett drömscenario. Så jag är jättenöjd att simulatorgolf har blivit en grej, då jag inte gillar att vara ute på vintern, säger Ebba Olsson till SVT. 

Resultat simulatorgolf SM-veckan:

Herrar Match

1. Rasmus Rosin, Landeryds GK

2. Anton Moström, Örebro CG&CC

3. Jonas Gullberg, PGA Sweden National

3. Pontus Stjärnfeldt, Haninge GK

Damer Match

1. Malin Spångberg, Falun Borlänge GK

2. Andréa Nord, Glasrikets GK Växjö

3. Alice Johansson, Gävle GK

3. Ebba Olsson, Trummenäs GK

Herrar Duell

1. Rasmus Rosin, Landeryds GK

2. Jesper Sandborg, Landeryds GK

3. Jonas Gullberg, PGA Sweden National

3. Felix Pålson, Lidingö GK

Damer Duell

1. Ebba Olsson, Trummenäs GK

2. Kajsalotta Svarvar, Halmstad GK

3. Andréa Nord, Glasrikets GK Växjö

3. Alice Johansson, Gävle GK

Paragolf Match

1. Johan Kammerstad, Askersunds GK.

2. Oskar Jonsson, Karlskoga GK

3. Philip Arm, Landeryds GK

3. Jesper Gutke, Dynekilens GG

Paragolf Duell

1. Johan Kammerstad, Askersunds GK.

2. Oskar Jonsson, Karlskoga GK

3. David Persson, Borås GK

3. Philip Arm, Landeryds GK