Daniel Wellingtons grundare öppnar inomhusgolf i Stockholm

inomhusgolf

Golfsäsongen lider mot sitt slut. Men det finns gott om möjligheter att förlänga den. Nu öppnar två nya inomhusanläggningar i Stockholm som gör att du kan finslipa på golfen även under vinterhalvåret.

Det har blivit allt mer populärt med golfsimulatorer i Sverige. De senaste åren har det dykt upp hallar och golfsimulatorer som gör att vi kan ägna oss åt golf året runt. Nu kommer en spännande nyhet för alla golfare i Stockholm: Alba Golf.

Alba Gol,f med Daniel Wellington-grundaren Filip Tysander i spetsen, öppnar upp två nya anläggningar i Stockholm under hösten – en i Sturegallerian och en i Sickla. Tysander installerade en golfsimulator på kontoret för många år sedan som blev omåttligt populär. Nu väljer han att utveckla konceptet.

– Det känns oerhört kul och spännande att vara med och grunda ett helt nytt koncept inom golfen. Vi på Alba vill skapa en unik atmosfär där golfen står i centrum men där umgänget, maten och drycken skapar helheten. Detta är en långsiktig satsning och jag är övertygad om att inomhusgolfen kommer växa kraftigt närmaste åren, säger han i ett pressmeddelande.

”Vill tillgängliggöra golfen”

Anläggningen i Sturegallerian i centrala Stockholm öppnar redan i november. I den 1000 kvadratmeter stora anläggningen kommer det finnas flera golfsimulatorer, bar och restaurang vilket gör att det passar utmärkt för en aw med kompisarna eller kollegorna. Du beställer enkelt en kall öl eller en god bit mat till golfsimulatorn före, under eller efter golfrundan.

– Golf är en riktigt social aktivitet, men tröskeln för att börja kan ibland vara hög. Med Alba vill vi tillgängliggöra golfen till en bredare målgrupp och vi vet att många idag vill umgås på ett aktivitetsbaserat sätt. På våra anläggningar kan man umgås med sina vänner, kollegor eller familj, oavsett nybörjare eller proffs, säger Henrik Berg Björnelius, VD på Alba Golf.  

Albas andra anläggning öppnar i början av december ute i Sickla Köpcentrum. Anläggningen i klassiska Dieselverkstaden är hela 1300 kvadratmeter stor.

Mer från Nyheter