Bästa tipsen för att stilla golfabstinensen

golfabstinens

Än dröjer det ett tag innan de svenska golfbanorna öppnar för spel. Men det finns massor av saker att göra i väntan på att säsongen är här. Här är bästa tipsen för dig som behöver stilla golfabstinensen.

Titta på golf på TV

Även om du inte själv kan ge dig ut och svinga på banorna, så kan du följa proffsen via TV. Tourtävlingarna pågår i princip året runt där världens bästa golfare gör upp på banor runtom i världen. Förutom att det är väldigt kul att titta på golf, kan du också få inspiration i hur proffsen gör ute på banan. 

Köp en puttmatta

Puttningen är en extremt viktig del av golfen och puttern är faktiskt den klubban man använder flest gånger under en runda. Varför då inte passa på att finslipa lite på tekniken och känslan under vintern? En puttmatta du kan använda inomhus kostar inte mer än några hundra svenska riksdaler. Det ger dig utmärkta möjligheter att träna på längdkänslan för lite kortare puttar.

Läs en bok

Det finns massor av bra böcker om golf hos bokhandlare och bibliotek. Här kan du få massor av bra inspiration och tips som kommer att hjälpa dig inför säsongen och förhoppningsvis även stilla din golfabstinens en aning.

Testa på inomhusgolf

Nuförtiden finns det väldigt bra möjligheter här i Sverige om man vill spela golf även under vintertid. De senaste åren har det öppnat mängder med golfhallar där du kan svinga loss. De flesta hallarna har golfsimulatorer där du kan analysera din sving samt utmana polarna på några av världens bästa banor. Helt enkelt ett perfekt alternativ för dig som verkligen vill hålla igång svingen under de kyligare månaderna. Här är alla platser du kan spela golf på i Stockholm, Göteborg, Skåne och Norrland.

Åk på golfresa

Känner du att du verkligen behöver spela en runda golf snarast möjligt och dessutom få lite sol och värme på köpet? Då är det bara att boka biljetter och dra iväg på en golfresa. Det finns mängder med bra alternativ som inte kostar skjortan och dessutom är smidigt att ta sig till. Läs mer om tips på golfresor här.