Så håller du dig varm under kalla vårvinterdagar

Snålblåst, iskyla, regnrusk – som inbiten golfspelare får du vara beredd på olika slags väder. Hur går man då klädd för att klara av de kallaste säsongerna? Vi guidar dig hur du håller dig varm och samtidigt snygg under årets kallare säsonger. 

När du klär dig under vårvintern kan utgå från att bära lager på lager. Det gör att det är lätt att ta på och av sig om du blir för kall eller för varm.

Vilken jacka behöver jag?

Intill kroppen bör du ha material som kan andas. Ett underställ i ull både värmer och andas. Andra material som inte värmer men andas bra är viskos och lyocell. Därefter bör du ha en ulltröja som är stretchig. 

En softshelljacka passar bra att ha under, men är snygg nog att ha som den är. Jackan håller värmen ganska bra och är framför allt vindtät. 

En regnjacka är ofta luftig och du kan behöva ha en tröja eller en tunn jacka under. Den är inte optimal för varmt väder, utan du kan behöva en tjockare jacka. 

Det yttersta lagret är en tjock jacka som du kan röra dig i. Därför är det viktigt att testa ut en jacka som passar dig innan du ger dig ut på banan. Se till att den har bra värmeskydd, kanske med fleece, samt har en krage för att du ska hålla nacke och hals skyddad från blåst. 

Vilka byxor behöver jag?  

Det finns mycket nya textilier som innehåller fibrer som ska göra kläderna extra varma. Allt fler klädmärken satsar på riktigt varma plagg. Håll utkik efter sådana när du handlar byxor till ditt vårvinterspel. Annars kan du satsa på ett par funktionsbyxor som stöter bort vatten och är vindtäta. 

Vilka skor behöver jag?

På marknaden finns enorma mängder med vindskyddade, vattenavvisande golfskor och snarare kängor. Köp gärna ett par med fodring i fleece för att hålla fötterna varma. Låt även skaftet vara lite högre för att värma fotleder. 

Vilka handskar behöver jag?

Satsa på ett par värmebevarande handskar som gör att du kan ha ett stadigt grepp även när det är kallt. Handskarna kan vara vindtäta och gärna fodrade med lite fleece för bästa komfort. 

Behöver jag mössa?

Det säger sig självt, en mössa är viktigt för att skydda öronen mot kyla och framför allt för att värma huvudet för att värmen ska stanna i kroppen.

Mer från Kläder