Får man ha keps inne i klubbhuset?

golfkeps

Att man har keps ute på golfbanan är definitivt inget ovanligt. Men vad gäller egentligen efter rundan när man kliver in i klubbhuset? ”Det är en vattendelare”, säger Ingela Tisén, golftränare på Lidingö GK. 

Det finns en hel del myter om att det är strikta regler när det kommer till klädseln ute på golfbanan. Och förr i tiden, när golf sågs som en mer exklusiv sport, fanns det också en klädkod på ett annat sätt. Men i takt med att golfen växt och blivit mer folklig har det också blivit ändring på hur man klär sig ute på golfbanan.

Nuförtiden finns det inte speciellt mycket regler, man kan till och med spela i jeans, t-shirt och gympaskor om man vill det. En punkt som dock fortfarande delar golfare i Sverige är kepsen. Att man har keps ute på banan är inget konstigt men förr i tiden var det strikt förbjudet att ha den på sig i klubbhuset. Hur ser det egentligen ut idag när det kommer till den här frågan?

”Det är bara att gilla läget”

Ingela Tisén jobbar till vardags som golftränare på Lidingö GK, hon anser att det är upp till var och en om hur man väljer att göra men att det inte längre finns något direkt rätt eller fel i frågan.

– Det är en vattendelare. Jag är lite konservativ där, jag tycker det är trevligt om man tar av sig mössan eller kepsen inomhus. Personligen tycker jag att det är väldigt trevligt att man inte har något på sig på huvudet inomhus. Det är på något sätt lite respekt för gamla traditioner. Man tar av sig hatten när man går in liksom, säger Ingela och fortsätter:

– Men nej jag skulle inte säga att det är ett måste. Det är bara att gilla läget att nuförtiden gör man inte det. Jag tycker inte att det är någonting som man måste ta hänsyn till om man aldrig gör det men som sagt tycker jag att det kan vara trevligt att man värnar om traditioner utan att det går för långt. 

Svaret på frågan är alltså att det inte riktigt finns något rätt eller fel mer än att det kan vara trevligt om man tar av sig huvudbonaden i klubbhuset. Notera att det dock kan finnas vissa klubbar ute i landet som har särskilda regler för detta.

Mer från Kläder