De 9 dyraste golfbanorna i världen

dyra golfbanor

Golf behöver inte vara en dyr sport, men visst kan det bränna till i plånboken ibland. Speciellt om du vill spela på de bästa banorna i världen. Här är de 9 dyraste.

Whistling Straits – Wisconsin, USA

Whistling Straits i Wisconsin har stått värd för många stora tävlingar genom åren, bland annat PGA Championship och Ryder Cup. Banan går längs Lake Michigans kustlinje och är en rejält test även för de mer erfarna golfarna.

Greenfee: 300 dollar

Kingsbarns Golf Links – St. Andrews, Skottland

I Skottland hittar vi en av Europas dyraste banor att spela. På klassiska Kingsbarns Golf Links har det spelats golf sedan 1793. Det är en linksbana som och förutom att den är dyr att spela på, är det en av världens bästa banor.

Greenfee: 300 dollar

The Spyglass Hill Golf Course – Kalifornien, USA

Banan öppnade 1966 och anses vara en av de tuffaste banorna i världen. Banan ligger söder om San Francisco och har till och med fått proffsen att bli darra under perioder.

Greenfee: 315 dollar

The Ocean Course – South Carolina, USA

Som man kanske hör på namnet, här är det svårt att undvika vattnet. Med tanke på banans läge har du vatten och vind med i spelet hela rundan. En utmaning utan dess like som har stått värd för tävlingar som Ryder Cup.

Greenfee: 320 dollar

TPC Sawgrass – Florida, USA

I Jacksonville, Florida, ligger klassiska TPC Sawgrass. Banan är otroligt vacker och bjuder på otroliga vyer. Men låt dig inte förblindas av dess skönhet, det lurar utmaningar på varje hål.

Greenfee: 350 dollar

The Pinehurst Course Number 2 – North Carolina, USA

Pinehurst har under lång tid lockat golfare från världen över. Inte konstigt med tanke på banans kvalitet och den har länge rankats som en av världens bästa banor. Men ska man spela på en av världens bästa banor så får man räkna med att det kostar också.

Greenfee: 375 dollar

Old Head Golf Links – County Cork, Irland

Dyraste banan i Europa hittar vi på Irland. Banan ligger i de södra delarna och designades av John och Patrick O’Connor. Banan ligger i otroligt vacker natur och visar upp det bästa av Irlands skönhet.

Greenfee: 400 dollar.

Pebble Beach Golf Links – Kalifornien, USA

Klassiska Pebble Beach har stått värd för mängder av stora tävlingar genom åren. Vid Carmel Bay i Kalifornien möts du av magnifika klippor och utsikter över havet. Men se upp, här är vinden ständigt i spel och ställer ofta till det för alla typer av golfare.

Greenfee: 475 dollar.

Shadow Creek Golf Course – Nevada, USA

På förstaplatsen hittar vi en riktig dyrgrip. Shadow Creek kostade mellan 60 och 100 miljoner dollar att bygga. Då är det inte konstigt att det är dyrt att spela här. 

Greenfee: 500 dollar

Mer från Golfbanor